Wat kan mij helpen?

Als iemand een nare seksuele ervaring heeft meegemaakt kan het lastig zijn om hulp te zoeken

2 december 2019

Daarom lanceerde het Ministerie van Justitie en Veiligheid 2 december een campagne om slachtoffers aan te moedigen hulp te zoeken. Hiervoor hebben wij het bijbehorende platform ontwikkeld; www.watkanmijhelpen.nl

'Dit is niet ok'

Op deze website kunnen mensen die een ongewenste en ingrijpende seksuele ervaring hebben gehad, bekijken wat anderen hebben meegemaakt, wat hun gevoelens en twijfels waren, hoe zij professionele hulp hebben gezocht en wat dat hen heeft opgeleverd. De verhalen helpen slachtoffers te beseffen dat het niet oké is wat er is gebeurd en dat professionele hulp kan helpen.

Wij interviewden de doelgroep en verschillende hulpinstanties zoals de Politie, Slachtofferhulp Nederland en het Centrum Seksueel Geweld, om de inhoud van het platform te bepalen. Het doel van het platform werd emotioneren, informeren en het bieden van handelingsperspectief. Hierdoor worden drempels om hulp te zoeken voor de doelgroep verlaagd.

In samenwerking met TBWA, Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Centrum voor Seksueel Geweld, Slachtofferhulp Nederland, Politie, het Openbaar Ministerie, Fonds Slachtofferhulp en Rutgers. De campagne was een groot succes. In de eerste 10 dagen na de campagne heeft de website al meer dan 35.000 bezoekers getrokken met een gemiddelde sessieduur van meer dan 4 minuten.